Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

IN FLAMES - itt az új dal, a 'The Truth' szöveges videója!


2016-09-13

A Nuclear Blast és az Eleven Seven Music Group november 11-én adja ki az In Flames 12. nagylemezét.

A "göteborg-metal" műfaj egyik zászlóvivő bandája eddig összesen 11 stúdióalbumot adott ki, megszámlálhatatlan világkörüli turnét bonyolított le, és többmillió lemezt adott el. Az 1994-es debütáló, 'Lunar Strain' albumtól kezdve, egészen a 2014-es 'Siren Charms' lemezig, az In Flames zenéjét mindvégig az iker-gitárszólók, a dallamos ének-témák és a minőségi hangszerelés határozta meg. Annak ellenére, hogy stílusuk folyamatosan modernizálódott, dal- és zeneszerzői készségeik révén rendre újabb és újabb rajongótáborokkal gazdagodtak, és a régi híveiket sem vesztették el.

2016-ban újabb fejezet nyílik az In Flames történetében; ugyanis a banda visszatért korábbi kiadójához, a német Nuclear Blast-hoz.

Anders Fridén énekes elmondta: "Az In Flames és a Nuclear Blast nagyjából azonos történelmet tudhat maga mögött. Mindketten Európából indultunk, egy kis garázsból; mindketten imádjuk a metalzenést; és mindketten egyre szélesebb köröket értünk el az évek során. Többek közt ezen okok miatt is tűnt természetesnek, hogy visszatérjünk oda, ahol ez az egész elkezdődött".

Markus Staiger, a kiadó elnöke hozzátette: "Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy az In Flames úgy döntött, visszatér hozzánk, és másodjára is belénk veti bizalmát. Sosem felejtem el, annak idején mekkora hatással volt rám a 'Lunar Strain' album - teljesen lenyűgözött ez az egyedi, minőségi, kiváló dallamokkal felszerelt death metal zene. Egy évvel később a banda már a mi szárnyaink alatt alkotott, és összesen nyolc albumot adott ki általunk - köztük olyan korszakalkotó klasszikusokat, mint a 'Whoracle', a 'Clayman' és a 'Reroute To Remain'. Az In Flames az évek során megállíthatatlanul fejlődött, újra és újra feltalálta önmagát, és minden stílus rajongóit elkápráztatta egyedi, innovatív hangzásával. Alig várjuk már, hogy ismét együtt dolgozhassunk Anders-szel, Björn-nel, Peter-rel és Niclas-szal".

Az In Flames hamarosan kiad egy koncert DVD-t, 'Sounds From The Heart Of Gothenburg' címen (erről itt írtunk); nemrég pedig elindultak az új stúdiólemez munkálatai is. Mint az a legfrissebb hírekből kiderült, a banda következő nagylemeze - amit a Grammy-jelölt Howard Benson (Motörhead, Body Count, Sepultura, stb.) producelt - 'Battles' címmel jelenik meg, 2016. november 11-én. Ízelítőként alább elérhető két új dal, a 'The End' és a 'The Truth' (szöveges videó formájában).

Anders Fridén énekes elmondta: "A kaliforniai lét nagy mértékben hatott az új album irányzatára. Egy olyan házban volt a stúdiónk, ahol minden falból nyugalom áradt; ez pedig erősen befolyásolta a kreativitást. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan producerrel dolgoztunk, aki mindenben segítségünkre volt; egy pillanatra sem hagyta, hogy letérjünk az utunkról".

Björn Gelotte gitáros az alábbiakkal egészítette ki Fridén mondanivalóját: "Előző albumunkat, a 'Siren Charms'-ot egy sötét és hideg időszakban vettük fel, Berlin városában; így az a lemez meglehetősen sötét, melankólikus és lehangoló. Ezzel szemben most a napsütéses L.A.-ben dolgoztunk, megújult erővel. De már alapjában véve a dalszerzési munkálatok is másképp zajlottak, mint az előző lemezek esetében... a Howard-dal közös stúdiózás pedig további pozitív energiával látott el minket".

"Ha az emberek meghallják ezt az albumot, azonnal fedezik rajta az In Flames-stílust. Ennek ellnére szó sincs arról, hogy ismételnénk magunkat. Elmondhatatlanul büszkéj vagyunk erre a lemezre - remélhetőleg nektek is be fog jönni" - tette hozzá Fridén.

Hamarosan jönnek a 'Battles' további részletei...

Daniel Svensson dobos tavaly novemberben, 17 év után kilépett a bandából. Egyelőre nem tudni, ki dobol az új lemezen, de minden bizonnyal session-zenészekkel oldották meg a kérdést.

Az új album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első három része itt érhető el:


IN FLAMES - itt az új dal, a 'The Truth' szöveges videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás