Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

IN FLAMES - új klip a 'Sounds From The Heart Of Gothenburg' DVD-ről


2016-09-16

Mint arról beszámoltunk, az In Flames egy korábbi, göteborgi Scandinavium-ban (2014. november 7.) megrendezett koncertjét professzionális kamerák rögzítették...

A koncert felvétele 2016. szeptember 23-án jelenik meg, hivatalos DVD / Blu-ray kiadvány formájában, 'Sounds From The Heart Of Gothenburg' címmel, a Nuclear Blast jóvoltából.

A kiadó közleménye így szól: "A nosztalgia és a gyökerekhez való visszatérés sosem volt opció a progresszív eszméjű In Flames zenekar számára, de ezen bombasztikus DVD szettlistája a banda teljes munkásságát felöleli. A 20 track-ből álló, másfél órás felvételt 2014. november 7-én rögzítették, a göteborgi Scandinavium-ban, hűen prezentálván a banda legkiválóbb formáját, olyan aktuális slágerek révén, mint a 'Through Oblivion', a 'With Eyes Wide Open' és a 'Rusted Nail', illetve olyan old-school klasszikusok segítségével, mint a 'Trigger', a 'Cloud Connected', vagy épp a hipnotikus záró-tétel, a 'Take This Life'. Készüljetek tehát fel egy intenzív bombaként robbanó vizuális és szónikus élményre, amit élőben tízezer rajongó élhetett át".

"Ez a DVD azoknak szól, akik végigkövették bandánk karrierjét; lévén a koncert korai évekből, a köztes időszakból és az új érából is játszottunk dalokat" - nyilatkozta a gitáros, Björn Gelotte. "Mi remekül éreztük magunkat, a közönség pedig őrülten tombolt".

A DVD első trailerei, valamint hivatalos 'így-készült' videója, plusz az 'Everything's Gone', a 'Take This Life' és a 'The Chosen Pessimist' című szám performansz-klipje itt elérhető:

A "göteborg-metal" műfaj egyik zászlóvivő bandája eddig összesen 11 stúdióalbumot adott ki, megszámlálhatatlan világkörüli turnét bonyolított le, és többmillió lemezt adott el. Az 1994-es debütáló, 'Lunar Strain' albumtól kezdve, egészen a 2014-es 'Siren Charms' lemezig, az In Flames zenéjét mindvégig az iker-gitárszólók, a dallamos ének-témák és a minőségi hangszerelés határozta meg. Annak ellenére, hogy stílusuk folyamatosan modernizálódott, dal- és zeneszerzői készségeik révén rendre újabb és újabb rajongótáborokkal gazdagodtak, és a régi híveiket sem vesztették el.

2016-ban újabb fejezet nyílik az In Flames történetében; ugyanis a banda visszatért korábbi kiadójához, a német Nuclear Blast-hoz.

Anders Fridén énekes elmondta: "Az In Flames és a Nuclear Blast nagyjából azonos történelmet tudhat maga mögött. Mindketten Európából indultunk, egy kis garázsból; mindketten imádjuk a metalzenést; és mindketten egyre szélesebb köröket értünk el az évek során. Többek közt ezen okok miatt is tűnt természetesnek, hogy visszatérjünk oda, ahol ez az egész elkezdődött".

Markus Staiger, a kiadó elnöke hozzátette: "Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy az In Flames úgy döntött, visszatér hozzánk, és másodjára is belénk veti bizalmát. Sosem felejtem el, annak idején mekkora hatással volt rám a 'Lunar Strain' album - teljesen lenyűgözött ez az egyedi, minőségi, kiváló dallamokkal felszerelt death metal zene. Egy évvel később a banda már a mi szárnyaink alatt alkotott, és összesen nyolc albumot adott ki általunk - köztük olyan korszakalkotó klasszikusokat, mint a 'Whoracle', a 'Clayman' és a 'Reroute To Remain'. Az In Flames az évek során megállíthatatlanul fejlődött, újra és újra feltalálta önmagát, és minden stílus rajongóit elkápráztatta egyedi, innovatív hangzásával. Alig várjuk már, hogy ismét együtt dolgozhassunk Anders-szel, Björn-nel, Peter-rel és Niclas-szal".

Az In Flames tehát még ebben az évben kiad egy koncert DVD-t, de nemrég közzétették az új stúdiólemez részleteit is. A 'Battles' című albumról bővebben itt írtunk.

Az In Flames új albumán egy új felállás fog bemutatkozni; lévén Daniel Svensson dobos tavaly novemberben, 17 év után kilépett a bandából. Az új dobos egy Joe Rickard nevű zenész, akit szeptember közepén mutatott be a banda.

Íme néhány korábbi fotó a stúdióból:

 

 

#goodtimes #if2016 #ibanez #ibanezguitars #ebs

Peter Iwers (@peteriwers) által közzétett fénykép,

Az In Flames legutóbbi, 11. stúdióalbuma 2014. szeptember 9-én került kiadásra, az Epic kiadó jóvoltából. A legendás Hansa Tonstudios (Depeche Mode, U2) falai között rögzített lemez - melyről bővebben itt írtunk - a 'Siren Charms' címet kapta; az első heti eladási mutatók alapján, az észak-amerikai toplista (Billboard) 26. helyén debütált, lévén több mint 9,000 példányban kelt el.


IN FLAMES - új klip a 'Sounds From The Heart Of Gothenburg' DVD-ről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás