Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Sorrows' címmel új albummal jelentkezik augusztusban a svéd power metal csapat, a VEONITY


2020-06-24

A Scarlet Records bejelentette, hogy leigazolta a svéd Veonity zenekart, aminek negyedik nagylemeze 'Sorrows' címmel jelenik meg augusztus 21-én.

A Veonity egy svéd power metal banda, ami energikus, gitár-központú zenét játszik, a '90-es évek végén klasszikus, német / svéd stílusában; vagyis erőteljes dallamok, magasztos kórus-betétek és fülbemászó refrének jellemzik a banda dalait. A zenekart 2013-ban alapította Anders Sköld énekes-gitáros, Samuel Lundström szólógitáros és Kristoffer Lidre basszer, akiket a power metal és az epic nóták közös szeretete köt össze. 2014-ben csatlakozott a felálláshoz Joel Kollberg dobos is, akinek érkezésével teljes lett a felállás.

A Veonity mindeddig három stúdióalbumot adott ki (2015 - 'Gladiator’s Tale', 2016 - 'Into the Void', 2018 - 'Legend of the Starborn'), és több alkalommal is körbeturnézta Európát, például a Powerwolf és a Freedom Call előzenekaraként, de olyan legendákkal is megosztották a színpadot, mint a Sabaton, a Dragonforce és a Sonata Arctica. Mindemmellett felléptek több neves fesztiválon - köztük a Sweden Rock színpadán is.

A banda soron következő, negyedik nagylemezét már a Scarlet Records adja ki. A 'Sorrows' című album 2020. augusztus 21-én lát napvilágot, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Broken
02. Graced Or Damned
03. Back In To The Dark
04. Blinded Eyes Will See
05. Where Our Memories Used To Grow
06. Acceptance
07. Free Again
08. Center Of The Storm
09. War
10. Fear Of Being Alive

A 'Sorrows' albumon némileg sötétebb hangvételű, súlyosabb hangzású zenét hallhatunk a korábbi albumok viszonylatában. Emellett még több szimfónikus betét és progresszív elem fedezhető fel a dalokban, melyek nagy mértékben eltérnek a tipikus "ultra-power-metal" stílustól, amit sokan tévesen addatnak rá a Veonity-ra. Ami biztos; hogy rengeteg gitár-témára, dupla basszus-megoldásra, epikus refrénre, gazdag szólókra és végtelen metal-sikolyokra kell számítani.

Dalszövegek tekintetében a 'Sorrows' szintén különbözik a Veonity többi albumától; lévén - eltérően az előző lemezek koncepcionális témáitól - ezek a dalok külön-külön mesélnek különféle emberi dolgokról és érzelmekről (árulás, gyász, magány, stb.); vagyis etekintetben sem egy átlagos power metal-művel állunk szemben.

Az új albumot ezúttal is Ronny Milianowicz (Shadowquest, ex-Dionysus) hangmérnökkel vették fel, a Studio Seven falai között. A maszterizálást Tony Lindgren végezte el, a Fascination Street Recording Stúdióban (Powerwolf, Dragonforce). A lemezborítót pedig az a Thomas Holmstrand készítette, aki a banda előző két nagylemezét is illusztrálta. Speciális bónuszként a 'Sorrows' albumon a Dragonland énekesét, Jonas Heidgert-et hallhatjuk, amint a 'Where Our Memories Used To Grow' refrénjét énekli.

Hamarosan közzéteszik az első ízelítőket, előzeteseket...


'Sorrows' címmel új albummal jelentkezik augusztusban a svéd power metal csapat, a VEONITY
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás