Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Toplistákon a JINJER 'Wallflowers' című albuma - hamarosan indul az európai turné


2021-09-11

Az ukrán Jinjer zenekar negyedik stúdióalbuma, a 'Wallflowers' augusztus 27-én látott napvilágot a Napalm Records jóvoltából.

A Jinjer megállás nélküli dalszerzői és stúdiós munkája, valamint non-stop globális turnéi mindeddig három toplistás albumot és 250 milliónál is több streamet / megtekintést eredményeztek. A Jinjer kétségkívül a modern metal műfaj egyik legizgalmasabb, legkiemelkedőbb bandája - köszönhető ez többek közt annak, hogy karrierjük során igyekeztek ledönteni minden korlátot, illetve a metalzene határait. Mindez evidenssé vált vadonatúj, negyedik nagylemezükön is, ami az elképesztő sikereket hozó 'Macro' album folytatása.

Eugene Abdukhanov basszusgitáros így nyilatkozott: "Kreatív tekintetben mindig is jelentős céljaink voltak. Azon a napon, amikor a Jinjer már nem ér el újabb zenei horizontokat, véget vetünk a bandának. Csinálhatnánk azt, amit napjainkban a legtöbb banda csinál: vég nélkül klónozhatnánk korábbi albumainkat... de ezt soha nem fogjuk megtenni. Ehelyett ezúttal is egy olyan albumot írtunk meg, melynek érzelmi skálája a legkegyetlenebb agressziótól terjed a legbonyolultabb dallamokig és mindenkori munkásságunk legmelankólikusabb zenei megoldásáig. Úgy döntöttünk, felborítjuk az összes lehetséges stílus-korlátot, és nem foglalkozunk a korábbi album pénzügyi sikereinek fokozásával. A 'Wallflowers' zenei és vizuális tekintetben a régiektől eltérő album. Egységes banda szempontjából ezek a dalok az identitásról szólnak; emellett pedig igazolásai annak, hogy a Jinjer más, mint a legtöbb előadó, és rendben az, ha azt csinálod, amihez kedved van".

A 'Wallflowers' albummal a Jinjer ismét bebizonyítja, hogy kivételes módon képes ötvözni a groove, a prog, az alternatív és az experimentális metal-műfajokat; és zenéjük egyediségét senki nem kérdőjelezheti meg.

A tracklista:
01. Call Me a Symbol
02. Colossus
03. Vortex
04. Disclosure!
05. Copycat
06. Pearls and Swine
07. Sleep of the Righteous
08. Wallflower
09. Dead Hands Feel No Pain
10. As I Boil Ice
11. Mediator

A 'Wallflowers' - hasonlóan elődjéhez, a 'Macro' albumhoz - szintén nagy toplistás sikereket aratott: 7. lett a német listán (ebben az országban ez az eddigi legmagasabb helyzésük), és ötödik helyen áll a 'UK Rock & Metal Album Chart'-on. Emellett felkerült a lemez az amerikai 'Billboard Top New Artist Albums' listára és a kanadai 'Hard Music Albums Chart'-ra is. A komplett toplistás helyezések az alábbi képen böngészhetők:

Az első új single-dal, a 'Vortex' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. A 'Wallflowers' elsőszámú ízelítőjében Tatiana Shmayluk énekesnő erőteljes vokáljai vegyülnek a dal spirális aurájával és a Jinjer alapvető sokszínűségével. A videoklip pedig "fekete tükröt tart a világban jelenleg zajló borzalmak elé".

A Jinjer közleménye így szól: "A 'Vortex' az első kedvcsináló. Ez az első dal és single, amit élőben játsozttunk (Hellfest From Home 2021) az új albumról. Véleményünk szerint egyébként egy tökéletesen kiegyensúlyozott nótáról van szó. A történetet zenén keresztül meséljük el, és ehhez a videó remekül passzol...".

A második videoklip a 'Mediator' című számhoz készült. Ezzel a dallal a Jinjer ismét bebizonyítja, hogy egyedi hangzásviláguk és vizuális elképzeléseik révén kiemelkednek a többiek közül.

"Ahogy öregszünk, egyre inkébb ráeszmélünk arra, hogy a világ nem olyan, mint amilyennek annak idején elképzeltük. Egy gyermek szemével minden másnak, színesebbnek, jobbnak, optimistábbnak tűnik, nem igaz?! De mikor fordul minden rossz irányba? Mikor szürkül el minden? Ez tényleg a világ hibája? Vagy egyszerűen csak mindannyian rossz célt választunk... rossz karriert építünk; rosszak az ambícióink, és elsiklunk az igazság felett...?! Hogy John Lennon-t idézzük: "Ha valaki nem a boldogságot keresi, az egyáltalán nem is fogja megérteni az életet"...".

Néhány nappal az album megjelenése előtt bemutatták a címadó szám "magas színvonalú" videoklipjét, ami "felvonultatja a banda filmes és audiovizuális erősségeit; egyben pedig megmutaja hogyan kell sikeresen libabőrt csalni a hallgatókra és a nézőkre".

"Ahogy a rendező, Basil Pereverzev mondta: 'Soha ne adjátok fel; mindig az általatok választott valóságnak megfelelően cselekedjetek... A 'Wallflower' erről szól. Ez egy igazán egyedülálló dal, mivel hosszú évek óta élünk vele együtt. Minden egyes szólam, minden dob-téma, Tatiana minden sora jól átgondolt és tökéletesre csiszolt. A videóban látható történet pedig nem is passzolhatna jobban a dalhoz. Minden bizonnyal ez a legjobban kidolgozott alkotásunk, mind zenei, mind pedig vizuális szempontból. Reméljük, hogy a rajongók szintén maguknak érzik ezt a videót, és le tudják vonni belőle a saját következtetéseiket".

A 'Wallflowers' megrendelhető többek közt digipak CD-n, limitált bakeliten (többféle színben), limitált MC-kazettán, digitális formában, valamint kézzel számozott deluxe box-szettben (benne a 2 bónusz dallal kiegészített digipak CD és egy limitált nyomású póló). Bővebb infók a rendelésről, az alábbi képre kattintva érhetők el:

A Jinjer szeptember 16-án indul európai turnéra, a francia Hypno5e és az ukrán Space Of Variations zenekarok társaságában. A körút hivatalos plakátja így néz ki:

A Jinjer legutóbbi kiadványa az 'Alive in Melbourne' című koncert-anyag volt, ami 2020. november 20-án látott napvilágot, a Napalm Records jóvoltából. Az 'Alive in Melbourne' hang- és kép-anyagát 2020 márciusában rögzítették, a banda teltházas, ausztrál turnéja során, néhány nappal azelőtt, hogy a COVID-19 miatt leállt az egész világ...


Toplistákon a JINJER 'Wallflowers' című albuma - hamarosan indul az európai turné
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás