Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CREMATORY - itt a White Lion-féle 'When The Children Cry' dal feldolgozásának videoklipje!

2020-07-01
A legendás német gótikus metal banda bemutatta a White Lion klasszikus, 'When The Children Cry' című dalának feldolgozását, és a hozzá készült, hivatalos "karantén-klipet".

A Crematory továbbra is Németország vezető gothic-metal bandája - köszönhető ez többek közt annak, hogy az elsőszámú producer és dalszerző maga a banda dobosa, Markus Jüllich, aki mondhatni sorozatban gyártja a klasszikus albuokat. Jüllich emellett rendelkezik akkora tapasztalattal, hogy tudja, a zenekar fejlődése függ az új, friss zenei ötletektől is. Néhány éve épp ezért vette maga mellé Tosse Basler-t és Rolf Munkes-t, később pedig Jason Mathias basszusgitárost - akik az eredeti tagokkal kiegészülve - megalkották karrierjük egyik legkiemelkedőbb lemezét, a 2016-os 'Monument'-et; 2018-ban pedig learatták egy újabb, 'Oblivion' című stúdiólemez gyümölcseit.

2019 tavaszán a banda új lemezszerződést kötött; méghozzá az osztrák Napalm Records-szal, és bejelentették, hogy 2020. március 6-án jelenik meg új nagylemez, 'Unbroken' címmel. Egyúttal szerződést kötöttek a Napalm Events Booking menedzsment-céggel, akik a következő lemezbemutató turnét szervezik.

"Nagyon örülünk, hogy a Napalm Records-szal és a Napalm Events Booking céggel dolgozhatunk együtt a jövőben, és izgatottan jelentjük be, hogy új stúdióalbumunk 2020 tavaszán jelenik meg" - közölte a banda. "28 évnyi Crematory-lét után fantasztikus érzés egy ilyen professzionális, világ-színvonalú céghez csatlakozni. Kétségkívül ők a világ egyik vezető metal-kiadója".

Az 'Unbroken' album 15 energetikus nótát tartalmaz, tele brutális riffekkel, mélyről jövő hörgésekkel és feszes dob-témákkal. Az új lemezen a banda felvonultatja fennállásának három évtizedes sokszínűségét, mely a stílusokat tekintve a death metaltól egészen az indusztriális / Neue Deutsche Härte műfajig terjed.

A tracklista:
01. Unbroken
02. Awaits Me
03. Rise And Fall
04. Behind The Wall
05. The Kingdom
06. Inside My Heart
07. The Downfall
08. My Dreams Have Died
09. I Am
10. Broken Heroes
11. A Piece Of Time
12. Voices
13. Abduction
14. As Darkness Calls
15. Like The Tides

''Igen, újra visszatértünk; méghozzá a lehető legkiválóbb gothic rock 'n' roll anyaggal. Új lemezünkön a gótikus stílusok és a metal műfaj egyes változatai vegyülnek a klasszikus Crematory-stílussal".

Az album első single-dala, a 'The Downfall' lentebb elérhető szöveges videó formájában. A banda ennek kapcsán a következőket nyilatkozta: "Azok a rajongók, akik imádják régi slágerünket, a 'The Fallen'-t, kedvelni fogják az új, 'The Downfall' című single-t is. Ez egy tökéletes ízelítő nóta az új albumunk és az áprilisi turné felvezetéséhez!".

Az 'Unbroken' album rendelési infói itt érhetők el.

Később megjelent az 'Unbroken' című single hivatalos videoklipje is, amiben nem más, mint a német power metalista Equilibrium zenekar frontembere, Robse vendégeskedik. "Az 'Unbroken' egy főhajtás és köszönetnyilvánítás hűséges rajongóink felé, akik immáron több mint 29 éve támogatnak és bátorítanak bennünket. Egy bandában zenélni, olyan, mint házasság: mindig vannak benne magas és mély pontok; ez utóbbiakat pedig meg kell oldanunk annak érdekében, hogy erősebbek legyünk!''.

A 'Rise And Fall' dal hivatalos videója néhány nappal az album megjelenése előtt látott napvilágot. Az új videoklipet ugyanaz a OneSaidZero produkciós stáb rendezte, akik az 'Unbroken' kisfilmjéért is feleltek.

"A 'Rise And Fall' az "Idő könnyeit" szimbolizálja egy új korszakban! Ez egy abszolút ütős nóta - biztosak vagyunk benne, hogy ez lesz az új Crematory-himnusz!" - közölte a banda.

2020 júliusában bemutatták a 'When The Children Cry' című White Lion-feldolgozás hivatalos, karantén alatt készült videoklipjét.

"Hogy lerövidítsük az időt, amit élő zene nélkül kell töltenetek, elkészítettük és bemutatjuk nektek a White Lion 'When The Children Cry' című klasszikusának feldolgozását. Ezzel is bzitosítunk titeket arról, hogy még mindig itt vagyunk, jelen vagyunk, és a rajongókért élünk!".

A 'When The Children Cry' című feldolgozás az 'Unbroken' album exkluzív, dupla lemezes, limitált változatán szerepel.

Az új album hivatalos stúdiója-riportja itt érhető el:

A Crematory 2018 tavaszán adta ki legutóbbi, 'Oblivion' című albumát.

Az új dalok, és azok hangzása erősen reflektálják a bandába az utóbbi két évben érkezett, három új tag hatását” - nyilatkozta korábban Markus Jüllich. “Tosse egy fantasztikus ritmusgitáros, aki még több diverzitással látja el a nótákat, köszönhetően a letisztult énekhangjának. Szólógitárosunk, Rolf tovább gazdagítja az albumot sajátos játékával; míg Jason mélyebb frekvenciákkal operál - ezért is törekedtünk arra a keverésnél, hogy a basszus-részek minden korábbinál hangosabbak legyenek...”.

Bátran mondható tehát, hogy a Crematory jelenleg erősebb, mint valaha. Ehhez természetesen az is hozzájárul, hogy Markus felesége, Katrin (a billentyűs) és Felix Stass énekes szintén is a maximumot nyújtják. Az is tény, hogy az 'Oblivion' album a korábbiaknál talán még erősebb hangzást prezentál, lévén a stúdiós munkákba ezúttal besegített Kristian Bonifer producer (Kohlekellerstudio), valamint Stefan Glass, Dirk Riegner és Walter Stobbe is. "Dirk leginkább az indie műfajban utazik - ezzel pedig új nüanszokat kapott a Crematory karakterisztikája. Stefan Glass a nagyzenekari hangszerelés specialistája, Walter Stobbe pedig egy valódi riff-virtuóz”.

A végeredmény természetesen az elhibázhatatlan zsenialitás mintája lett. A Crematory jól ismert stílusa olyan jövőbeni klasszikusokban teljesedik ki, mint a 'Ghost Of The Past', vagy a 'Revenge Is Mine', ; de megtalálhatók az új albumon himnusz-szerű dalok ('Wrong Side') és melankólikus szerzemények ('Oblivion') is. Stefan Glass nagyzenekari hangszerelése a sötét hangvételű nyitó-dalban ('Salvation'), illetve az 'Until The Dawn', a 'Blessed' és a 'For All Of Us' című számokban hallható; míg Walter Stobbe metal-riffelései a 'Cemetary Stillness' és az album-finálé 'Demon Inside' dalokban éreztetik hatásukat.

Az 'Oblivion' kétségkívül egy sokoldalú, egyben időtálló album, ami magán viseli a banda zenéjének klasszikus védjegyeit - mint például Felix Stass mélyről jövő hörgései -, ugyanakkor új hatásokkal gazdagítja a kollektív zenekari potenciált.

Markus Jüllich így folytatta mondandóját: “Eddig volt egy különleges mottónk minden albumunk irányzatát illetően, de az 'Oblivion' lemezen szimplán összeállt minden erősségünk és tapasztalatunk. Az évek során többször is próbáltunk különféle stílusokkal fehígítani a tipikus Crematory-hangzást, de mégsem vesztettük el azt a muzikális atmoszférát, amivel azonosítanak minket. A “kevesebb néha több” mottó egyébként a kompozíciónk 100%-ra igaz. A Crematory dalok sosem vesznek el az apróbb részletekben; annál inkább egészében élvezhetőek. Ez részben annak köszönhető, hogy mindannyian megmaradtunk földhöz ragadott embereknek”.

Az 'Oblivion' a Steamhammer / SPV jóvoltából jelent meg, 2018. április 13-án, digipak CD-n / dupla LP-n / digitálisan / stream formájában, az alábbi borítóval és dallistával:

01. Expectation
02. Salvation
03. Ghost Of The Past
04. Until The Dawn
05. Revenge Is Mine
06. Wrong Side
07. Stay With Me
08. For All Of Us
09. Immortal
10. Oblivion
11. Cemetary Stillness
12. Blessed
13. Demon Inside

Az 'Oblivion' első ízelítője, a 'Salvation' című szám hivatalos klipje itt megtekinthető, a 'Cemetary Stillness' dal szöveges videójával, valamint az 'Immortal' és a 'Stay With Me' kisfilmjével egyetemben:


CREMATORY - itt a White Lion-féle 'When The Children Cry' dal feldolgozásának videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.