Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Torn Between' címmel új dalt mutatott be új videoklipet az AS I LAY DYING

2020-05-11
Az As I Lay Dying bemutatta a tavalyi évben megjelent 'Shaped by Fire' album legfrissebb videoklipes dalát. Íme a 'Torn Between' premiere:

A csapat néhány hete bemutatta azt a 'Destruction Or Strength' című számot, ami lemaradt a tavalyi évben megjelent 'Shaped by Fire' albumról. Az As I Lay Dying abból a célból adta ki új single-dalát, hogy annak eladásából származó bevételeivel támogasson néhány jótékonysági szervezetet San Diego-ban, valamint pótolja a turné- és a koncert-stáb bevételeinek kiesését, miután a globális koronavírus-járvány okán elmaradtak a fellépések - köztük az AILD áprilisi európai, illetve május-júniusi amerikai körútja is. A single mellett egy pólót is legyártott a banda ebből a célból - minderről bővebb infókat itt lehet találni.

A San Diego-i metal csapat néhány hónapja tért vissza, miután a frontember Tim Lambesis letöltötte börtönbüntetését. Az As I Lay Dying új nagylemezét a Nuclear Blast Records jelentette meg. A 'Shaped by Fire' - ami a banda hetedik sorlemeze - 2019. szeptember 20-án látott napvilágot.

"Elmondhatatlanul hálásak vagyunk, hogy sikerült megtalálnunk a lehető legpozitívabb utat ebben az időszakban, ami könnyen kijelenthető, hogy bandánk legrosszabbika. Kalandozásaink legutóbbi állomásait ugyanis fájdalmak és szenvedések jellemezték. Az utóbbi években mindannyian különféle utakra tévedtünk, és sok időt kellett várni, mígnem megtaláltuk a fejlődés, a gyógyulás és az átalakulás ösvényét. Az As I Lay Dying kollektív szándéka, hogy a remény üzenetét közvetítse mindenki számára, erőt adván zenénkkel mindenkinek, egyfajta hálaként minden rajongónak, családtagnak és barátnak, akik kitartottak mellettünk az évek során".

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Nuclear Blast Worldwide céggel egyesíthetjük erőinket az új album, a 'Shaped by Fire' kiadása végett. A kiadó öröksége és metalzenei hozzájárulása tagadhatatlanul nagy mértékű; mi pedig büszkén nevezzük őket a mi új otthonunknak. Nagyon hálásak vagyunk az ő támogatásukért és lelkesedésükért - közösen várjuk, hogy piacra dobhassuk végre az eddigi legjobb AILD-lemezt!".

A 'Shaped by Fire' producerei maguk a bandatagok voltak; a keverést Joseph McQueen (Sparrow Sound Stúdió, Los Angeles), a maszterizálást pedig Ted Jensen (Sterling Sound Stúdió, Nashville) végezte el. Az új album több különféle limitált és normál változatban is megrendelhető - erről bővebb infókat itt lehet találni.

A tracklista:
01. Burn To Emerge
02. Blinded
03. Shaped By Fire
04. Undertow
05. Torn Between
06. Gatekeeper
07. The Wreckage
08. My Own Grave
09. Take What's Left
10. Redefined
11. Only After We've Fallen
12. The Toll It Takes

"Az új album bejelentésével egyidőben izgatottan mutatjuk be a lemez címadó számának hivatalos klipjét is. A dal szövege tekintetében ez az új nóta a folytatása a korábban bemutatott single-daloknak, a 'My Own Grave'-nek és a 'Redefined'-nak; zenei szempontból azonban egymástól némileg eltérő vizeken eveznek ezek a számok, de mégis bandánk klasszikus hangzása alapozza meg őket. Hálás köszönet Mathis Arnell rendezőnek és stábjának, meg persze minden színésznek, aki részt vette eme videó elkészítésében!".

A banda már korábban kiadott egy vadonatúj dalt, 'Redefined' címen. Ebben a dalban nem más, mint az August Burns Red frontembere, Jake Luhrs vendégeskedik.

A 'Redefined' megvásárolható digitális formában itt; videoklipen pedig megtekinthető itt:

A legfrissebb videoklip, a Frankie Nasso által rendezett 'Blinded' itt érhető el:

Az As I Lay Dying 2018 júniusának elején lepte meg a közönséget egy vadonatúj dallal. A bandának ez volt az első felvétele 2012 óta (akkor jelent meg utolsó albumuk, az 'Awakened'). A 'My Own Grave' szintén elérhető digitális single, valamint hivatalos videoklip formájában. Íme a premier:

Az új album munkálatait dokumentáló videó-sorozat egyes részei itt érhetők el:

A banda énekesét, Tim Lambesis-t 2017 elején engedték szabadon, miután eredeti, 6 éves büntetésének kevesebb mint felét letöltötte. Lambesis-t 2014 májusában ítélték el a San Diego-i Fellebbviteli Bíróságon, miután kiderült, hogy bérgyilkost fogadott fel felesége, Meggan Murphy Lambesis meggyilkolására (a történetről bővebben itt írtunk).

Lambesis 2017-ben egy hosszas közleményben kért bocsánatot mindenkitől. Ennek egy részlete így hangzik: "Szavakkal ki sem lehet fejezni, mennyire sajnálom mindazt a fájdalmat, amit az embereknek okoztam. Nincs mentség arra, amit tettem; jómagam - mint ahogy ti is - mély megvetéssel tekintek vissza arra a személyre, akivé váltam".

Miután Lambesis börtönbe vonult, az As I Lay Dying többi tagja - Jordan Mancino dobos, Nick Hipa és Phil Sgrosso gitárosok, valamint Josh Gilbert basszer - új bandát alapított, Wovenwar néven. A Shane Blay énekessel (aki korábban az Oh, Sleeper zenekar szólógitárosa volt) kiegészült Wovenwar mindeddig két nagylemezt adott ki, de az elmúlt egy évben inaktív volt a banda.

Az újjáalakult As I Lay Dying néhány héttel ezelőtt kiadott egy 30 perces videót, amiben a tagok kollektíve nyilatkoznak a reunion kapcsán. Lentebb megtekinthető ez a beszélgetés, valamint a banda 5 éven belüli első koncertjének felvétele és hivatalos összefoglalója (a San Diego-beli Soma klubban léptek fel):

Az As I Lay Dying tavaly egy teljes észak-amerikai és európai turnét is lebonyolított: 2018 novemberében és decemberében pedig a klasszikus felállás indult USA-beli, majd nyugat-európai körútra.

A csapat 2019-ben is Észak-Amerikában turnézott: első körben március 15. és április 6. között, majd ősszel is aktívan járták az Államokat.

A 2020 májusára és júniusára beütemezett észak-amerikai, Burn To Emerge nevezetű turnét a koronavírus miatt kellett elhalasztani, de most bejelentették az új dátumokat: a körút 2021 februárja és márciusa között fog lezajlani, a Whitechapel és a Shadow Of Intent zenekarok társaságában.

A jövőbeni körutak dátumai és állomásai itt érhetők el.


'Torn Between' címmel új dalt mutatott be új videoklipet az AS I LAY DYING
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.