Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Akusztikus online koncertet ad csütörtökön a SWALLOW THE SUN

2020-05-06
A finn atmoszférikus doom / death metal csapat a Sonic Pump Stúdióban ad virtuális koncertet május 7-én.

"Mint azt bizonyára már hallottátok, észak-amerikai turnénkat elhalasztottuk 2021-ig, és nagyon úgy néz ki, hogy a nyár folyamán fesztivál-fellépéseink se nagyon lesznek. Ezért szükségünk van a támogatásotokra, aminek érdekében szeretnénk felajánlani nektek egy különleges online eseményt, mely révén élőben csetelhettek is a bandatagokkal az egyes dalok között. A koronavírus-helyzet okán csak 4 zenész, Mikko, Jaani, Juuso és Juho lesz a színpadon...".

A Swallow The Sun május 7-én, csütörtökön, este 19 órakor ad virtuális akusztikus koncertet a Sonic Pump Stúdióban. Az online rendezvényre itt lehet jegyeket váltani. A koncert teljes felvétele a rendezvényt követő 7 napig lesz elérhető.

A Swallow The Sun aktuális stúdiólemezét 2019. január 25-én adta ki a Century Media Records, 'When a Shadow Is Forced Into the Light' címmel. A személyes veszteségek tematikáján alapuló album - aminek címét a Trees Of Eternity 'Broken Mirror' dala ihlette - bemutatja, hogy a Swallow The Sun jellegzetes hangzása minden korábbinál szélesebb horizontokat ér el, és még mélyebbre merül a doom / death metal műfaj óceánjában. Az album a Trees Of Eternity néhai front-asszonya, Aleah Stanbridge emlékére készült.

"Minden általam papírra vetett szó és mondat Aleah emékének szól" - nyilatkozta Juha Raivio gitáros, akinek a felesége volt a szóban forgó énekesnő. "...és persze arról a küzdelemről, ami bennem zajlik az ő elvesztése óta. Az album címe, a "When A Shadow Is Forced Into The Light" egyenesen Aleah szájából hangzott el... "Amikor egy árnyat a fénybe kényszerítenek"... Nekem pedig pontosan ezt kellett tennem. Ki kellett önmagam kényszeríteni az árnyékból. Két és fél éven keresztül konkrétan olyan voltam, mint egy remete az erdő mélyén: össze kellett kapnom magam; számot kellett vetnem az életemmel, hogy képes legyek megírni ezt az albumot. Épp ezért lett ez egy igazán személyes hangvételű lemez, amit egyébként nagyon nehéz volt megalkotni. De inkább hagyom, hogy a 'When a Shadow Is Forced Into the Light' szavai és szólamai önmagukért beszéljenek. Bennük van ugyanis mindenem...".

A tracklista:
01. When A Shadow Is Forced Into The Light
02. The Crimson Crown
03. Firelights
04. Upon The Water
05. Stone Wings
06. Clouds On Your Side
07. Here On The Black Earth
08. Never Left

Az albumot tavaly decemberben egy különálló single vezette fel. December 21-én önmagában is megjelent a 14 perces epikus single-dal, a 'Lumina Aurea'. A 'Lumina Aurea' elérhető digitálisan és 12-hüvelykes bakelit-EP formájában. Annak ellenére, hogy az album és a single koncepcionálisan függenek egymástól, zenei tekintetben mégis távol állnak. Míg a 'Lumina Aurea' - amiben vendégként szerepel a Wardrunából ismert Einar Selvik és a The Foreshadowing frontembere, Marco I. Benevento - a banda eddigi legsötétebb, legzordabb muzikális kompozíciója, addig a 'When a Shadow Is Forced Into the Light' összességében pozitivitást sugároz, folytatván a Swallow The Sun-tól megszokott, klasszikus death / doom-ösvényt.

A 'Lumina Aurea' kislemezre két verzióban került fel a címadó dal: az eredeti és az instrumentális verzió is helyet kapott a kiadványon.

Íme a 'Lumina Aurea' hivatalos klipje:

Később megjelent egy másik dal az albumról - íme az 'Upon The Water' audiója:

Alább a 'Firelight' Aapo Lahtela és Vesa Ranta által rendezett videoklipje is elérhető:

Íme néhány hivatalos koncert-klip:

A Swallow The Sun 2019 októberének végén bonyolította le legutóbbi lemezbemutató turnéját, az Oceanwake és az October Tide társaságában. A körút Budapestet is érintette: november 11-én a Dürer Kertben lépett fel a három banda.

A Swallow The Sun legutóbbi kiadványa, a tripla lemezes 'Songs From the North I, II & III' 2015 novemberében jelent meg, szintén a Century Media Records jóvoltából.


Akusztikus online koncertet ad csütörtökön a SWALLOW THE SUN
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.