Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CRYPTA néven alapítottak új bandát a Nervosából kilépett tagok - itt a harmadik dal, a 'Dark Night Of The Soul'!

2021-06-08
A brazil thrasher "lány-trió", a Nervosa néhány hónappal ezelőtt fogyatkozott meg; a kilépő tagok pedig új bandát alapítottak Crypta néven.

A Nervosa egykori front-asszonya, Fernanda Lira 2020 tavaszán egy Instagram-posztban jelentette be, hogy Luana Dametto dobossal közösen létrehozták a Crypta zenekart. A két ex-Nervosa zenészhez a Burning Witches gitárosa, Sonia "Anubis" Nusselder és az egykori Hagbard-pengetős Tainá Bergamaschi csatlakozott - az előbbi a szóló-, az utóbbi pedig a ritmusgitáros a Cryptában.

A Crypta a tavalyi év végére megírta első albumának dalait. Az 'Echoes of the Soul' című lemez - amit 2021 januárjában vettek fel a brazíliai Family Mob Stúdióban - stílusát tekintve jóval death metal-orientáltabb a fentebb említett bandák stílusánál. A holland-brazil származású csajbanda tavaly októberben meg is kötötte első lemezszerződését; méghozzá az osztrák Napalm Records kiadóval (és annak menedzsment cégével, a Napalm Events-szel).

Fernanda Lira így nyilatkozott: "Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a Napalm Records-szal dolgozhatok, mivel mindig is jó kapcsolatom volt ezzel a kiadóval, a korábbi projektjeim esetében. Nagyon örülök, hogy a továbbiakban is velük dolgozhatok, mivel olyanok ők nekem, mint a második családom! A Crypta tagjai is hasonlóan izgatottak, és nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy ilyen nagyszabású motor-beindítást kaptunk! Alig várjuk már, hogy ténylegesen is kezdetét vegyék a dolgok, és bízunk benne, hogy közösen egy rengeteg gyümölcsöt hozó ösvényt járhatunk be!".

"Ezúton szeretnénk közölni veletek, hogy első albumunkat hivatalosan is felvettük, lekevertük, véglegesre maszterizáltuk és továbbítottuk a kiadó felé; a végeredménnyel pedig nem is lehetnénk elégedettebbek! Már azt is tudjuk, hogy milyen single-dalokat fogunk kiadni, felvezetvén a megjelenést".

"Egyúttal jutott arra is időnk, hogy Brazíliában leforgassuk legelső videoklipünket; illetve új fotókat és további videókat készítsünk. Rengeteg dolog van a tarsolyunkban; szóval kövessetek minket a közösségi oldalakon, mert hamarosan egy csomó friss hírrel szolgálhatunk!".

A Crypta debütáló albuma, a 2021. június 11-én megjelenő 'Echoes of the Soul' Arthur Rizk (Code Orange, Powertrip, stb.) keverése és a híres Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, stb.) maszterizálása révén vált véglegessé. A lemezborító a neves Wes Benscoter (Slayer, Kreator, Black Sabbath, stb.) műve.

A tracklista:
01. Awakening
02. Starvation
03. Possessed
04. Death Arcana
05. Shadow Within
06. Under The Black Wings
07. Kali
08. Blood Stained Heritage
09. Dark Night Of The Soul
10. From The Ashes

Az album egy egy 55 másodperces, atmoszférikus intróval ('Awakening') indul; majd kezdetét veszi az 'Echoes of the Soul' nyers, zord és durva pusztítása. A Crypta nevezetű death metal-gépezet a műfaj komplett palettáját felvonultatja a lemezen, de ugyanakkor klasszikus thrash zene is észlelhető a banda dühös riffjei, Fernanda Lira sajátos vokáljai és Damettos büntető dob-témái mögött. Összességében egy megállíthatatlan intenzitású, erőteljes, de ugyanakkor mesteri zeneiséggel és enyhén modern csavarokkal felszerelt albumra kell számítani.

A lemez első ízelítője, a 'From The Ashes' című single-dal hivatalos klipje - amit André Gustavo (O2 Filmes) rendezett - lentebb elérhető. Fernanda Lira ennek kapcsán elmondta: "Ez a dal alapvetően a főnixmadár jól ismert történetén alapszik, de ezúttal mindezt filozófiai értelemben kell venni. Az élet örökösen változó ciklusait mutatjuk be; minden kezdetét és végzetet, amit át kell élnünk; önmagunk különböző változatait, melyeknek meg kell halniuk a folyamatos megújulás, fejlődés érdekében...".

Így készült a videoklip:

Itt pedig megtekinthető a dal gitáros és dobos playthrough-videója:

A második single-dal, a 'Starvation' szöveges videó formájában látott napvilágot. A 'Starvation' formájában a Crypta "egy újabb pokoli szónikus támadást intéz a világ ellen".

Íme a 'Starvation' basszusgitáros és dobos playthrough-videója:

A harmadik single, a 'Dark Night Of The Soul' "egész bandás playthrough-videó" formájában látott napvilágot. Ez a dal "remekül összegzi a banda tagjainak mindenkori tapasztalatát; egyben pedig a klasszikus és a modern death metal műfajokból merít ihletet".

Az album munkálatait összefoglaló stúdiós videó-sorozat első része itt érhető el:

Az 'Echoes of the Soul' előrendelhető CD-n, bakeliten, kazettán és digitális formában, az alábbi képre kattintva:

Fernanda Lira és Luana Dametto 2020 áprilisában lépett ki a Nervosa zenekarból, ami ezt követően (új felállással) négytagúra bővült - minderről bővebben itt írtunk. A Nervosa új felállása azóta ki is adott egy vadonatúj albumot: 2021. január 22-én dobták piacra új nagylemezüket, 'Perpetual Chaos' címmel, a Napalm Records jóvoltából.


CRYPTA néven alapítottak új bandát a Nervosából kilépett tagok - itt a harmadik dal, a 'Dark Night Of The Soul'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.