Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent az Obscura egykori tagjai által alapított OBSIDIOUS debütáló albuma, az 'Iconic'!


2022-10-28

A Season Of Mist kiadó igazolta le az Obsidious zenekart, amit az Obscurából nemrégiben távozott tagok hoztak létre.

2020 áprilisában távozott az Obscura felállásából Rafael Trujillo gitáros, Linus Klausenitzer basszer és Sebastian Lanser dobos, akik nem sokkal később megalapították saját bandájukat, az Obsidious-t. Megszabadulván a korábbi kötöttségektől, az Obsidious tagjai "határokat nem ismerő extrém metal  zenét" játszanak, egyedülálló és sajátos stílusban előadva. A csapat Javi Perera énekessel egészült ki, és a következőképpen határozta meg küldetését: új név alatt új rajongókra tesznek szert, modernkori marketing-ötletek bevetésével. Természetesen említeni sem kell, hogy az Obsidious tagjai végtelenül tehetséges, tapasztalt, virtuóz és technikás zenészek, akik képesek fülbemászó, emlékezetes dalokat szerezni; lévén ezt a múltban mindannyian maradéktalanul bebizonyították.

Rafael Trujillo, Linus Klausenitzer és Sebastian Lanser között erős zenei kötelék alakult ki az évek során, melyek alatt körbejárták a világot és rendszeresen stúdióztak az Obscura színeiben. Utolsó előtti albumukat, a 'Diluvium'-ot javarészt ezt a trió írta - nem véletlen, hogy ez volt az Obscura eddigi legsikeresebb albuma (több nemzetközi eladási listán és magazin-toplistán is helyet kapott a 'Diluvium'). Az Obsidious zenekar a meglevő rajongótábort szeretné kibővíteni, és minden korábbinál egyedibb zenei karakterei révén új, lelkes fanokra is szert tenni. Az Obsidious mind a négy zenésze nagy elismerésnek örvend az európai (és a nemzetközi) metal-színtéren. Virtuozitásuk és kimagasló zenei tehetségeik révén az új bandát is a világ-hírnév "fenyegeti".

Az Obsidious zenéje modern riffekből, határozott és energikus dallamokból, magas szintű virtuozitásból és epikus elemekből tevődik össze. Dalaik egyszerre súlyosak, fülbemászóak, gyorsak és vadak. A banda bemutatkozó albuma immáron elkészült - a Season Of Mist 2022. október 28-án dobta piacra az 'Iconic' címet viselő anyagot.

Az 'Iconic' egy "technikás, de mégsem túlbonyolított album, ami egyenes arányban visel magán intenzitást és komplexitást". Az Obsidious bemutatkozó albumának Adrien Bousson által tervezett borítója és dallistája így néz ki:

01. Under Black Skies
02. Sense Of Lust
03. Iconic
04. Bound By Fire
05. Iron & Dust
06. I Am
07. Delusion
08. Devotion
09. Nowhere
10. Lake Of Afterlife

Az albumot megrendelni itt lehet különféle változatokban.

A csapat már 2021 végén megosztotta első hivatalos single-dalát / videoklipjét, a lemez-címadó 'Iconic'-ot, ami lentebb elérhető videoklipen, itt pedig megvásárolható digitális kislemezen.

"Elmondhatatlanul izgatottak vagyunk, hogy végre megoszthatjuk a világgal első dalunkat, az 'Iconic'-ot! Obsidious néven ez az első igazi lépése leendő kalandunknak, mely 14 hónappal ezelőtt vette kezdetét. Lévén ez volt az első dal, amit az Obsidious színeiben írtunk, az 'Iconic' dalszövege a küldetésünket vázolja fel; vagyis azt, amit a metalzene határai feszegetvén, különböző aspektusokba helyezvén a műfaj alap-hangzását a hallgatók elé kívánunk tárni. Szívünket és lelkünket adtuk ebbe a bandába; ezért szeretnénk, ha mély nyomot hagynánk a globális modern metal-közösség színterén" - írta közleményében az Obsidious.

Később megjelent az Obsidious második dala, a 'Sense Of Lust' is, ami itt vásárolható meg digitális formában. Ez a dal is felkerül majd a banda 2022-es debütáló nagylemezére.

"Új dalunk és videoklipünk témája egy bizarr BDSM-kapcsolat; vagyis vágyról, kéjről és perverzióról szól ez a single. Végül pedig elmosódik minden határvonal...".

Ezt követte az 'Under Black Skies' című single, ami dalszöveges videó formájában jelent meg.

Sebastian Lanser a következőket mondta: "Az 'Under Black Skies' egy igazán komplex, erős váltásokkal és metrikus modulációkkal teli nóta! Emellett azonban tele fogós, fülbemászó pillanatokkal. Producerünk, V. Santura egyszer azt mondta: Az 'Under Black Skies' úgy szól, mint egy szteroidos Dimmu Borgir...".

2022 májusában közzétették a következő single-dalt, ami a 'Bound By Fire' címet kapta. Ezt a kislemezt itt lehet megrendelni.

"Itt egy újabb dal, ami meglehetősen aktuális szövegekkel van felszerelve. Konkrétan a háború és a fegyveres konfliktusok borzalmairól szól. Ártatlan emberek szenvedését és halálát nézzük tétlenül. Mások pedig látják meghalni elvtársaikat; sőt, sokszor arra vannak kényszerítve, hogy egykori barátaikat végezzék ki, csak azért, mert azok a másik oldalon állnak... Gyilkosságok és halál... a semmiért. Az emberiség legbrutálisabb tetteinek lehetünk tanúi...".

Júliusban egy vadonatúj, 'Devotion' című dalt tett közzé a csapat, ami hivatalos playthrough-klip formájában jelent meg. Íme a premier:

A legfrissebb dal- és klip-premier, a 'Lake Of Afterlife' alább érhető el:

Mindezek mellett megjelent az 'I Am' című dal hivatalos koncert-videója is, amit a szeptember végén megrendezett, kölni Euroblast Festival 2022 rendezvényen rögzítettek:

 

Megjelent az Obscura egykori tagjai által alapított OBSIDIOUS debütáló albuma, az 'Iconic'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás