Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hallgasd végig a GRUESOME 'Fragments of Psyche' című EP-jét!


2017-04-02

Az Exhumed, Possessed, Malevolent Creation és Derketa tagok alkotta Gruesome felvette és kiadta a tavalyi évben megjelent 'Dimensions of Horror' EP folytatását.

Az old-school death metal modernkori zászlóvivői bejelentették, hogy új mini-lemezük 'Fragments of Psyche' címmel jelent meg, újabb tiszteletadással a legendás Death zenekar irányába.

A 'Fragments of Psyche' március 31-én, pénteken látott napvilágot CD-n, 7-inches bakeliten és digitálisan, a Relapse Records jóvoltából, rajta két újonnan rögzített stúdió-dallal, amit egyértelműen a Death 'Human'-érája inspirált. A lemezen vendégként tűnik fel maga a Death (és a Cynic) egykori dobosa, Sean Reinert. Az egyik stúdiós dal nem mellesleg egy klasszikus Death-nóta, a 'Choke On It' exkluzív feldolgozása. A CD-s / digitális verzió öt nyers hangzású, bónusz demót is tartalmaz - ezek tulajdonképpen a Gruesome legelső felvételei.

Az EP fizikai változatai megrendelhetők a Relapse.com oldalon; a digitális verziót pedig a Bandcamp-en lehet megvásárolni. Ehhez kedvcsinálóképpen lentebb meghallgatható az egész lemez. A teljes tracklista így néz ki:

01. Fragments Of Psyche
02. Choke On It '91 (Death feldolgozás)
03. Closed Casket (demo)
04. Gangrene (demo)  
05. Gruesome (demo)  
06. Psychic Twin (demo)
07. Savage Lands (demo)

Matt Harvey énekes-gitáros így kommentálta az új kiadványt: “Roppantul izgatottak vagyunk az új EP megjelenése okán, többek közt azért, mert egy nagyon-nagyon különleges vendég, Mr. Sean Reinert vendégszerepel egy dalban, amit konkrétan az ő stílusához illesztve írtunk. Ki sem tudom fejezni, milyen nagy megtiszteltetés nekem, hogy egy ekkora tehetséggel és egy ilyen nagyszerű sráccal állhattam össze! Sean közreműködése révén úgy érzem, sikerült újabb szintre juttatunk a Death előtti örökös tisztelgésünket. Maga az EP lényege egyébként az, hogy a Death diszkográfiájának egyes tételei előtt külön-külön is lerójuk tiszteletünket; illetve az, hogy mindezáltal újabb szintre fejlesszük a Gruesome hangzását. Nagyon örülünk, hogy a továbbiakban is fejet hajthatunk Chuck Schuldiner munkássága előtt, egyben tovább léphetünk a Gruesome fejezetében”.

A Gruesome egy kegyetlen "death metal-szekta", ami a legendás Death zenekar korai munkássága előtt kíván tisztelegni. A csapat alap-kollektíváját Matt Harvey gitáros-énekes / frontember (Exhumed) és Gus Rios dobos (Malevolent Creation) alkotja. A zenészpáros a Death To All all-star tribute-banda turnéján ismerkedett meg, és a Death iránti tiszeteletük és rajongásuk révén később is rendszeresen tartották a kapcsolatot. Harvey és Rios 2014-ben végül elhatározta, hogy elindítja a Death To All újabb inkarnációját, ami konkrétan az első két Death lemez örökségét fogja feleleveníteni. Harvey nem sokkal ezután feldobta azt azt ötletet, mi lenne, ha ez az új formáció - a szóban forgó stílusban - saját dalokat is szerezne... Rios abszolút  benne volt a dologban - a páros rendkívül rövid idő alatt megírt és fel is vett öt vadonatúj nótát. Míg Harvey Kaliforniában írta a dalokat, Rios felkereste a Possessed gitárosát, Daniel Gonzalez-t, illetve a Derketa basszerosnőjét, Robin Mazen-t, akikkel közösen Floridában elvégezte a dalok hangszerelését (Harvey közben külön rögzítette a vokál-témákat). Mindennek a végeredménye a Gruesome 8 számos debütáló albuma lett, ami a 'Savage Land' címet viseli, és nem más, mint egy '80-as évek végi / '90-es évek eleji, hátborzongató, floridai stílusú death metal anyag; a legendás Death zenekar vénájában.

A 'Savage Land' Európában 2015. április 17-én jelent meg. Debütáló albumát Rios és Gonzalez producelésében rögzítette a banda, a floridai Riversound Stúdióban; a keverést Jarrett Pritchard végezte, a szintén floridai Mana Stúdióban. A lemezen vendég-szólózik a Death-ből ismert James Murphy (a 'Closed Casket' című számban).

2016 májusában egy EP-t is kiadott a Gruesome: a 'Dimensions of Horror' című lemezről bővebben itt írtunk.


Hallgasd végig a GRUESOME 'Fragments of Psyche' című EP-jét!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás