Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Kiadta új albumát a THRESHOLD zenekar régi-új felállása - itt a friss szöveges videó!


2017-09-08

A 'Legends of the Shires' album szeptember 8-án látott napvilágot, a Nuclear Blast jóvoltából.

A banda nemrég ismét megvált Damian Wilson énekestől; helyére pedig egy régi tagot vett be. döntést a Threshold zenészei hozták meg, de Damian Wilson tiszteletben tartja ezt. A banda tehát a közelmúltban új fejezetbe vágott bele, immáron az eredeti vokalista nélkül...

Wilson három alkalommal is megfordult a Threshold-ban - ő énekelt a csapat legutóbbi albumain ('For the Journey', 'March of Progress', valamint az ő hangja hallható a korai, '90-es évekbeli kiadványokon ('Wounded Land', 'Extinct Instinct') is. Damian Wilson tehát kiemelkedő frontembere volt a Threshold-nak; a banda őszintén köszöni neki a részvételt, és kíván sok sikert a jövőre nézve (Wilson - aki korábban az Ayreon-nál és a Star One-nál is megfordult; jelenleg pedig a Headspace frontembere - a tavalyi évben kiadott egy szólólemezt, 'Built for Fighting' címmel).

A Threshold új énekese az a Glynn Morgan, aki első körben 1994 és 1996 között vokálozott a bandában. Morgan énekelte fel a Threshold klasszikus, 1994-es albumát, a 'Psychedelicatessen'-t, valamint egy közös stúdió-munka erejéig 2008-ban is visszatért a zenekarba (a 'Paradox' című single box-szett felvétele erejéig).

Morgan korábban így nyilakozott: "El sem tudom mondani, milyen boldog voltam, amikor felhívtak engem a srácok! Karl-lal és Richard-dal dolgozni, és tagja lenni a dicső Threshold-sztorinak, jóval több mint hatalmas megtiszteltetés! Alig várom már, hogy nekilássunk az új album munkálatainak!".

A Threshold régi-új felállásának első 2017-es promó-fotója legalul látható.

Ahogy arról már decemberben is beszámoltunk, a Threshold nemrég elnevezte új albumát, és meghosszabbította szerződését a Nuclear Blast-tal. A banda az angliai Thin Ice Stúdióban véglegesítette új nagylemezét, ami a 'Legends of ohe Shires' címet viseli. A 2017. szeptember 8-án megjelent anyag a banda első dupla-albuma. A lemez alább látható borítóját - ami a billentyűs West szerint "a 20. századi klasszikus prog-albumokra emlékeztet" - egy orosz művésznő, Elena Dudina készítette.

A rendelési infók itt érhetők el.

CD1
01. The Shire (Part 1)
02. Small Dark Lines
03. The Man Who Saw Through Time
04. Trust The Process
05. Stars And Satellites
06. On The Edge

CD2
01. The Shire (Part 2)
02. Snowblind
03. Subliminal Freeways
04. State Of Independence
05. Superior Machine
06. The Shire (Part 3)
07. Lost In Translation
08. Swallowed

Elsőként az "ultra-prog epikus" 'Lost In Translation' című számot osztották meg az új lemezről; később pedig megjelent az első friss klip, a 'Smal Dark Lines'.

Richard West így nyilatkozott az előbbi kapcsán: "Lévén ezzel az albummal egy igazi szörnyeteget alkottunk meg, hasonló szörnyeteg dallal kell azt felvezetnünk! Ez az epikus tétel kiválóan reprezentálja hangzásuk minden oldalát, egyben remek bevezetés a teljes új albumhoz".

A lemez megjelenésének napján közzétették a 'Stars And Satellites' című dal hivatalos szöveges videóját is:

Lentebb elérhető az album első két előzetese, amiben Richard West nyilatkozik az album címe és a lemezborító kapcsán:

Szintén friss hír, hogy a csapat november-december folyamán európai turnét bonyolít le, a Damnation Angels és a Day Six társaságában. A körút hivatalos plakátja alább látható:

Glynn Morgan az alábbi videóban látható, a Threshold 1994-es, 'Innocent' című videoklipjében:

A brit Threshold zenekar 1988-ban alakult. Eleinte olyan zenekarok dalait adták elő, mint a Testament és a Ratt, de később kollektíve úgy döntöttek, hogy felhagynak a feldolgozásokkal, és ezentúl kizárólag saját dalokat írnak. Első önálló szerzeményeik If Not, Why? bandanév alatt jelentek meg - ezt kazettákon terjesztették Surrey városában és annak környékén. Első koncertjüket is itt adták (a Compasses klubban). Ekkor még Jon Jeary énekelt és Ian Bennett basszerozott a bandában.

1992-ben megkötötték első lemezszerződésüket, és az énekest is leváltották Damian Wilson-ra. Még abban az évben csatlakozott hozzájuk Richard West billentyűs. Karl Groom és Nick Midson gitárosok, valamint Tony Grinham dobos kíséretében felvették az első hivatalos formában is megjelent Threshold dalt, az 'Intervention'-t (ami egy holland prog-rock válogatáson kapott helyet).

A Threshold debütáló albuma, a 'Wounded Land' 1993-ban látott napvilágot. A lemez koncepcióját Stephen R. Donaldson azonos című, 1980-as regénye ihlette. Damian Wilson énekes az album promóciós turnéján nem tudott részt venni; ezért egy helyi vokalistát, Glynn Morgan-t kértek fel helyettesítésére.

Végül Glynn énekelt a Threshold második, 'Psychedelicatessen' című lemezén is, aminek 'Innocent' című single-dalával és videoklipjével szélesebb rajongói köröket is elért a banda. Egy évvel később - szintén Morgan társaságában - turnéra indul a zenekar. A performanszokból később összeválogattak egy live-albumra való anyagot: így született meg az 1995-ös 'Livedelica' lemez.

Miután Morgan és az akkori dobos, Jay Micciche kilépett a bandából, hogy megalapítsák a Mindfeed együttest, a Threshold hosszabb szünetet tartott következő nagylemezének felvételei előtt. 1996-ban - ahelyett, hogy új énekest kerestek volna - visszahívták Damian Wilson-t, akivel egy éven belül felvették az 'Extinct Instinct' albumot, aminek megjelenését egy újabb európai körút követte (az Enchant társaságában). Ekkor lépett fel először a banda színeiben a jelenlegi dobos, Johanne James.

Mivel Wilson már nem tudta elvállalni a következő lemezen való szereplést, a bandának ténylegesen új frontembert kellett keresnie; de rövid időn belül rátaláltak a megfelelő partnerre, mégpedig a Sargant Fury vezére, Andrew "Mac" Dermott személyében. Vele készült el a '98-as 'Clone' album.

2001-ben kiadták új lemezüket, 'Hypothetical' címmel. Ekkorra állandó taggá vált Johanne James dobos; viszont két évvel később távozott Jon Jeary basszer - helyét Steve Anderson vette át. Ekkortájt adta ki új a csapat első három stúdióalbumát, bónuszokkal megspékelve, remaszterizált formában, CD-ROM tartalommal kiegészítve. A 'Hypothetical' szintén megjelent ilyen formában, hasonló extrákkal.

A 2002-es 'Critical Mass' és a 2004-es 'Subsurface' albumokat egy 'Critical Energy' című DVD / dupla koncertlemez követte.

A Threshold 2006-ban, régóta tartó együttműködés után szakított az InsideOut Music kiadóval, és szerződést kötött a Nuclear Blast Records-szal, mely kiadónál jelent meg 2007-ben a 'Dead Reckoning' album, melynek révén történetük során először kerültek fel a hivatalos brit zenei toplistára (a 37. helyre). 'Pilot In The Sky Of Dreams' című single-daluk betétzeneként szolgált A király nevében című 2008-as kalandfilmhez, ami további népszerűséget eredményezett.

2007 júliusában az énekes, Mac tíz év után távozott a bandából, és visszatért az eredeti frontember, Damian Wilson, akivel majdhogynem az elkövetkezendő lét esztendőt végigturnézták. Az InsideOut Music még ezt megelőzően, 2007 novemberében kiadta az első hivatalos Threshold válogatás-albumot: a 'The Ravages of Time' című anyag egy két-lemezes szett, ami felöleli a zenekar teljes munkásságát, a 'Wounded Land'-től a 'Dead Reckoning'-ig. 2009-ben hasonlóképpen adtak ki egy nyolc lemezt magában foglaló szettet, amiben megtalálható volt számos B-oldalas dal, valamint néhány régi demó újrarögzített változata - köztük a 'Smile At the Moon', a 'Shifting Sands' és a 'Half Way Home'.

2011 decemberében bejelentették következő stúdióalbumukat: a 'March Of Progress' fémjelezte Daniel Wilson eredeti énekes visszatérését. Elődje, Andrew "Mac" McDermott azév augusztusában, máj-betegség következtében elhunyt.

Az elmúlt 10 év alatt a Threshold három stúdióalbumot adott ki a Nuclear Blast égisze alatt. Ezek mellett megjelent egy dupla koncertlemezük, valamint több újrakiadásuk is. A brit zenekar következő, 11. nagylemeze a 2014-es 'For The Journey' folytatása lesz. A következő, 2017 szeptemberére várható 'Legends of the Shires' anyag egy újabb nagyszabású, dallamos és progresszív koncept-album lesz.


Kiadta új albumát a THRESHOLD zenekar régi-új felállása - itt a friss szöveges videó!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás