Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DEMONS & WIZARDS - itt az új klip Jon Schaffer és Hansi Kürsch bandájától: 'Wolves In Winter'!

2020-02-14
Az Iced Earth frontembere / gitárosa, Jon Schaffer és a Blind Guardian énekese, Hansi Kürsch közös projektje, a Demons & Wizards új lemezszerződést kötött és hamarosan új albumot ad ki.

A Demons & Wizards 1997-ben alakult - kortábban két stúdiólemezük jelent meg, a 2000-es 'Demons & Wizards' és a 2005-ös 'Touched By The Crimson King'. Az utóbbi témája részben Stephen King híres, Setét torony c. novella-kötetén alapszik.

Schaffer - aki az utóbbi évtizedben főként eredeti bandájával, az Iced Earth-tel volt elfoglalva - nemrég a Metal Wani magazinnak adott interjút azzal kapcsolatban, mi a helyzet a Demons & Wizards 'Touched By The Crimson King' albumának folytatásával: "Hansi már felénekelt két vadonatúj dalt, amit küldtem neki; de még mindenképpen össze kell hoznunk egy találkozót, hogy közösen kísérletezgessünk és komponáljunk tovább... Beletelik majd némi időbe ez az egész; de végre elindultak a munkálatok. Bízom benne, hogy a jövő évben ki tudjuk adni a harmadik albumot; illetve remélem, hogy az elkövetkezendő 1 naptári évben sikerül véglegesítenünk minden új nótát. Nyilván ő is elfoglalt, én is elfoglalt vagyok; de legalább végre kijelenthetjük, hogy 12 év után újra haladnak a dolgok".

Mint az nemrég kiderült, a Demons & Wizards új lemezszerződést kötött; méghozzá a Century Media Records-szal. A kiadó közölte: a banda harmadik stúdióalbuma 2020. február 21-én jelenhet meg, stílszerűen 'III' címmel.

Jon Schaffer: "Nagyon izgatott vagyok, hogy ennyi év után végre kiadhatjuk az új D&W albumot. Érzésem szerint valami igazán különlegeset állítottunk össze - alig várom már a rajongók véleményét az új dalok kapcsán. Rettentően büszke vagyok erre az albumra".

Hansi Kürsch: "A 2019-es esztendő egy meglehetősen izgalmas év volt a Demons & Wizards számára. Rengeteget tettünk le az asztalra; igencsak aktívan voltunk. Harmadik albumunk egyértelműen karrierünk megkoronázása. Jegyezzétek meg, amit mondok: imádni fogjátok ezt az albumot!".

A banda 'III' című stúdióalbuma egy "lenyűgöző, dinamikus és erőteljes zenei monumentumokból álló heavy metal-eposz". A lemez egy "epikus, dallamos, egyben végtelenül súlyos, atmoszférikus mestermű 65 percben".

A tracklista:
01. Diabolic
02. Invincible
03. Wolves In Winter
04. Final Warning
05. Timeless Spirit
06. Dark Side Of Her Majesty
07. Midas Disease
08. New Dawn
09. Universal Truth
10. Split
11. Children Of Cain

Az új lemezen Kürsch énekel és vokálozik; Schaffer pedig ritmus-, szóló-, basszus- és akusztikus gitáron, valamint mandolinon és billentyűkön játszik. Vendégként Brent Smedley dobos, Jim Morris és Jake Dreyer gitárosok, Ruben Drake basszusgitáros, a PA'dam kamara-kórus, valamint Thomas Hackman, Olaf Senkbeil, John Jaycee Cuipers, Zakery Alexander, Jeff Brant, Todd Plant és Jerome Mazza háttér-vokalisták szerepelnek a dalokban.

Az előrendelési infókat és az első nyilvános dalt december 13-án tették közzé. A 'Diabolic' című szám hivatalos videója - amit az iCODE Team stábja rendezett - itt megtekinthető:

Újonnan megjelent a 'Midas Disease' című szám is:

Újonnan megjelent a 'Wolves In Winter' című szám hivatalos videoklipje is, amit Ivan Čolić rendezett:

"Végre eljött az idő, hogy komolyan is belevágjunk a dolgokba!" - jelentette korábban Kürsch és Schaffer. "A próbák véget értek; a folyamatok gördülékenyen lezajlottak. Nézzétek meg első stúdiós videónkat, melyben a vokál-témák rögzítését dokumentáltuk!".

A Demons & Wizards a tavalyi évben újra színpadra állt! Első 2019-es koncertjüket Németországban, a saarbrückeni Garage színpadán rendezték meg május 31-én. Emellett felléptek többek közt a dán Copenhell, a belga Graspop Metal Meeting, a francia Hellfest, a spanyol Barcelona Rock Fest, a szlovén Metaldays, a német Wacken és a görög Chania fesztiválokon. Észak-amerikai turnét augusztus és szeptember között bonyolított le a banda, A Magical Encounter With Demons & Wizards elnevezéssel. A tengerentúli körút augusztus 17-én indult Los Angeles-ben és szeptember 7-én ért véget Atlantában (az előzenekar a Lizzy Borden és a Tyr volt).

A turnékon Jake Dreyer (Witherfall, Iced Earth) gitáros, Marcus Siepen (Blind Guardian) basszusgitáros, Fredrik Ehmke (Blind Guardian, Sinbreed) dobos és Joost Van Den Broek (After Forever, Ayreon) billentyűs állt a színpadon a Demons & Wizards két alap-tagjával.

Alább megtekinthető a 'The Gunslinger' című szám hivatalos koncertfelvétele, amit a tavalyi Wacken Open Air fesztiválon forgatott a banda, Németországban.

A Century Media Records nem mellesleg - a nyári fesztivál-túra alkalmából - újra kiadta a Demons & Wizards első két albumát, felújított, speciális változatban, Zeuss (Iced Earth, Queensrÿche, Sanctuary) által remaszterizált formában. A két kiadvány 2019. június 7-én jelent meg, limitált digipak CD-n és szintén limitált, dupla deluxe LP-n, rajta számos bónusszal (a lemezek sztenderd, digitális újrakiadásai már március 29.-től megvásárolhatók).

Ízelítőképpen az újrakiadásokhoz lentebb elérhető a 'Heaven Denies' dal remaszterizált változatának szöveges videója, amit Scott Rudd készített; valamint a hivatalos LP-kicsomagoló videó:

Az elmúlt egy-két évben mind az Iced Earth, mind a Blind Guardian új albumot adott ki.


DEMONS & WIZARDS - itt az új klip Jon Schaffer és Hansi Kürsch bandájától: 'Wolves In Winter'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.