Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TRIBULATION - itt a harmadik videoklip a 'Down Below' albumhoz: 'The World'!

2018-01-12
A svéd progresszív death metalista Tribulation zenekar hamarosan piacra dobja új nagylemezét, de előtte még kiadott egy két-számos bakelit-EP-t.

2015 áprilisában megjelent, 'The Children of the Night' című albumával a Tribulation mély nyomokat hagyott a nemzetközi metal-színtéren. Néhány intenzív észak-amerikai és európai turné után a banda azonban visszavonult egy megérdemelt pihenőre, de ez sem tartott sokáig; ugyanis nemrég friss hírekkel szolgáltak: új dobost mutattak be, és új albumot vettek tervbe.

Mint az néhány hónapja kiderült, a Tribulation dobosa, Jakob Ljungberg kilépett a csapatból; helyét pedig a Deathstars-ból ismert Oscar "Vice" Leander vette át. Ennek kapcsán a következőket közölte a banda: “Ahogy az északi világ lassan kezd felébredni mély álmából, mi magunk arra kényszerültünk, hogy egy elkerülhetetlen végzethez asszisztáljunk. Arról van szó, hogy Jakob Ljungberg úgy döntött, kilép a bandából. Az elmúlt öt évet együtt töltöttük fájdalomban, káoszban és boldogságban. Különös, de egyben csodás; fárasztó, de ugyanakkor inspiráló időszak volt ez; de mi a szívünk mélyéről szeretnénk köszönetet mondani Jakob-nak, hogy hozzájárult a zenekar történelménak legfontosabb állomásaihoz. Nélküled képtelenek lettünk volna megmaradni! Már a Tribulation indulása előtt is olyanok voltunk, mint a legjobb testvérek; és ez persze ezentúl is így marad! A rajongóinknak pedig még annyit mondanánk, hogy ne felejtsétek el lecsekkolni Jakob egyedülállóan izgalmas bandáját, a Second Sun-t, ahol barátunk nem mellesleg énekel és gitározik!”.

Jakob Ljungberg közleménye így szól: “Szomorúan kell bejelentenem, hogy elhagyom a Tribulation zenekart. Az elmúlt években éltem meg életem legszebb időszakát, de mostanra a srácok túlnőttek rajtam; nekem pedig újabb ösvények nyíltak az utam során. Köszönet minden résztvevőnek - általatok volt igazán különleges ez a kaland. Ti, rajongók jelentitek a világot számomra - köszönöm mindenkinek, aki hitt és hisz bennem. Jonathan, Adam és Johannes: szeretlek benneteket! "The end of nights we tried to die - this is the end””.

Azonban minden végzet egy új kezdet: a Tribulation - immáron Oscar Leander-rel kiegészülve - a következőket is bejelentette: “Néhány hónapnyi csendet, megújulást és elmélkedést követően, most eljött az idő, hogy visszatérjen a Tribulation! Intenzíven belevetettük magunkat új albumunk munkálataiba. A stúdiózás a nyár végén vette kezdetét. Nagyon örülünk, hogy a következő fejezetbe már Oscar Leander (ex-Deathstars) társaságában vághatunk bele”.

A Tribulation következő stúdióalbuma 2018 januárjában jelenik meg, 'Down Below' címmel. A banda friss riportja így szól: "Több mint egy év eltelt a Children Of The Night legutóbbi turnéja óta. Habár ezidő alatt csendben voltunk, intenzív kreatív munkákat folytattunk, hogy most végül bejelenthessük, új albumunk 'Down Below' címmel készült el, és fog megjelenni a közeljövőben! Ezen a lemezen megtalálhatjátok korábbi albumaink jellegzetes elemeit, de emellett új, eddig ismeretlen vizeket bejártunk! Szeretnénk köszönetet mondani producerünknek / barátunknak, Martin Ehrencronának, a fantasztikus időért, amit a Studio Cobra falai között töltöttünk. Totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Szintén hatalmas köszönet Anna von Hausswolff-nak, aki gyönyörű hangjával járult hozzá a lemez egyik dalának atmoszférájához!".

A 'Down Below' január 26-án jelenik meg, a Century Media Records jóvoltából. Ezt megelőzően - mintegy felvezetésképpen - december 22-én kiad a banda egy két-számos, 'Lady Death' című bakelit-EP-t, amire felkerült az új single (a címadó), valamint egy B-oldalas nóta, a 'Skärselden'.

A 'Lady Death' mindössze 1500 példányban jelenik meg, de elérhető lesz digitális változatban is (előrendelés itt). A kislemez borítóját a banda gitárosa, Jonathan Hultén készítette.

A nagylemezzel kapcsolatos előrendelési infók itt érhetők el.

A tracklista:
01. The Lament
02. Nightbound
03. Lady Death
04. Subterranea
05. Purgatorio
06. Cries From The Underworld
07. Lacrimosa
08. The World
09. Here Be Dragons
10. Come, Become, To Be (bónusz track)

A 'Down Below' első hivatalos single-dala, a 'The Lament' november 17-én jelent meg, december 22-én pedig megjelent a 'Lady Death' kisfilmje is, amit január 12-én követett a 'The World' videója. A lentebb látható videoklipeket Robert Piel rendezte.

A banda új felállásáról lentebb látható az első fotó (amit Ove Wiksten készített).

A Tribulation január folyamán az Arch Enemy előzenekaraként turnézik; februárban pedig a Wintersun és a Jinjer közös turnéján vesz részt. Ezután az Insomnium előzenekaraként járják Európát - ezen turné keretében a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatnak, március 20-án. Íme a banda jövőbeni turnéinak hivatalos plakátjai (a dátumok és állomások részletes listája itt érhető el): 


TRIBULATION - itt a harmadik videoklip a 'Down Below' albumhoz: 'The World'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.